Ieškoti šiame dienoraštyje

2012 m. kovo 1 d., ketvirtadienis

Ciabatta be mielių


4 dl kvietinio raugo
5 dl vandens
11 dl miltų
2 šaukšteliai druskos
2 šaukštai aliejaus

Užmaišyti tešlą iš visų ingridientų, nereikia minkyti. Tešla gaunasi lipni. Palikti ~10 h pakilti.
Stipriai pamiltuoti stalą ir ant jo gražiai išversti tešlą. Neminkyti. Padalinti į du stačiakampius arba, kaip dariau aš, į mažas bandeles, man gavosi 10.
Atsargiai perkelti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir palikti pakilti apie 30 min.
Orkaitę įkaitinti iki 250 laipsnių. Prieš dedant duonytę į orkaitę, į jos apačią įdėti indą, į kurį įmesti keletą ledukų. Po 15 min pradaryti orkaitę ir išleisti drėgmę, tada dar kepti apie 10 min, kol gražiai paruduos viršus. Jei matote jog per greit ruduoja viršus, sumažinkite kaitrą ir / arba uždenkite ant viršaus lakštą kepimo popieriaus. Kepimo laikas priklauso nuo duonos dydžio. Man iš vis kepė 20 min.
Skonis truputi skiriasi nuo Ciabattos keptos su mielėmis, jaučiasi truputį duoniškas rūgštumas. Man ypač skanu dar šiek tiek šilta su sviestu.
Jei per daug išsikepėte, galima užšaldyti, ir išėmus, pusryčiams, tik pašildyti orkaitėje 15 min, bus kaip šviežiai iškepta.

Receptas čia, tačiau jį pakoregavau ir iterpiau raugą vietoj mielių. Taip pat nedėjau skirtingų rūšių miltų. Tačiau išbandysiu kada nors ir šį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą