Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. balandžio 1 d., penktadienis

Cheesecake. Sūrio tortas.

Kepam "Cheeskeika"
..Labai paprastai..












Minkštas ir purus. 
Pats skaniausias varškės tortas.


Čia toks netikras Cheescake'as, nes vietoj sausainių trupinių pagringo iškepiau biskvitą (iš damų piršteliams skirtos tešlos).


Pirmiausia sumaišyti biskvito tešlą, pašauti jį į orkaitę, tuo tarpu susisimaišyti sūrio masę.
Biskvito receptas čia


Sūrio masei reikalingi produktai:


  • 600 g minkšto panyro (čia nuoroda kaip pasigaminti iš paprasto saldaus pieno, tokiam kiekiui reikės apie 3-4 litrus pieno), (galima naudoti philadelfia kreminę ar paprastą varškę. Galima maišyti su maskarpone, rikotta sūriu.)
  • 200 ml grietinėlės (aš pyliau apie 100 ml pieno, 100 ml grietinėlės)
  • 4-5 šaukštai grietinės
  • 2 šaukštai miltų
  • 2 šaukštai krakmolo
  • 130 gr. cukraus
  • 1 citrinos
  • 2 kiaušinių
  • vanilės lazdelė (arba vanilinis cukrus ar esencija)
Panyrą ištrinti smulkintuvu, vis dapilant grietinėlės iki vientisos, be gumuliukų masės.


 Sudėti grietinę.
Šioje vietoje trintuvas savo vietą užleidžia mikseriui. Sudedam cukrų ir truputį paplakam. Apie minutę.
Tuomet įdėti miltus ir krakmolą. Išmaišyti.
Kiaušinius. Paplakti.
 Nutarkuoti citrinos žievelę. Įspausti truputį sulčių.


 Sudėti vanilės lazdelės minkštimą.
Viską dar apie minutę paplakti, ir gautą masę supilti ant iškepusio biskvito.

Tuomet 45-50 min. pašauti į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kol gražiai parus viršus, o viduriukas pajudinus dar bus minkštas.


Vualia! Liko tik pravėsinti. Aš palieku ant palangės (žiemą) kelioms valandoms. Vasarą pravėsus reikia nors porai valandų įdėti į šaldytuvą. Ir papuošti, jei norite. Neidedu kaip atrodė atpjautas, nes išsinešėm į svečius :) Kitą kartą (o tai bus neužilgo, nes tai mėgstamiausias mūsų skanėstas) būtinai įdėsiu. 








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą