Ieškoti šiame dienoraštyje

2012 m. vasario 24 d., penktadienis

Kvietinis raugas su obuoliais

Radau labai įdomų raugo receptą švediškame žurnale, kurį pasiskolinau iš Severinos (ačiū jai), ir bandau jį :)
Kvietinis raugas duoda puikų skonį baltai duonai.

Reikės:
100 gr. /  1-1,5 vnt./ 2 dl sutarkuotų be odelės obuolių
250 gr. / apie 3,3 dl. kvietinių miltų
200 gr. / 2 dl. šilto vandens

Viską sumaišyti didesniame stiklainyje su dangteliu.

Pamaišyti 1-2 kartus per dieną. Po 1-3 dienų pradeda gražiai burbuliuoti. Tai reiškia, kad raugas paruoštas maitinti.

4 tą dieną pamaitinti su 2 dl kvietinių miltų ir 1 dl drungno vandens.

5 dieną galima raugą užšaldyti mažomis porcijomis po 2 dl, ir išėmus tada kada reikia naudoti, galima statyti į šaldytuvą 5 ioms dienoms, po to nuėmus reikiamą kiekį pamaitinti, palikti kambaryje 1 dieną ir vėl statyti į šaldytuvą. Maitinant galima įdėti vėl šviežiai tarkuoto obuolio.

Dieną prieš kepimą išimti iš šaldytuvo ir pamaitinti.

Pirma diena (tik ką sumaišytas)

Antra diena

Trečia diena

Ketvirta diena
Penkta diena (pamaitintas)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą