Radau labai įdomų raugo receptą švediškame žurnale, kurį pasiskolinau iš Severinos (ačiū jai), ir bandau jį :)
Kvietinis raugas duoda puikų skonį baltai duonai.
Reikės:
100 gr. / 1-1,5 vnt./ 2 dl sutarkuotų be odelės obuolių
250 gr. / apie 3,3 dl. kvietinių miltų
200 gr. / 2 dl. šilto vandens
Viską sumaišyti didesniame stiklainyje su dangteliu.
Pamaišyti 1-2 kartus per dieną. Po 1-3 dienų pradeda gražiai burbuliuoti. Tai reiškia, kad raugas paruoštas maitinti.
4 tą dieną pamaitinti su 2 dl kvietinių miltų ir 1 dl drungno vandens.
5 dieną galima raugą užšaldyti mažomis porcijomis po 2 dl, ir išėmus tada kada reikia naudoti, galima statyti į šaldytuvą 5 ioms dienoms, po to nuėmus reikiamą kiekį pamaitinti, palikti kambaryje 1 dieną ir vėl statyti į šaldytuvą. Maitinant galima įdėti vėl šviežiai tarkuoto obuolio.
Dieną prieš kepimą išimti iš šaldytuvo ir pamaitinti.
Kvietinis raugas duoda puikų skonį baltai duonai.
Reikės:
100 gr. / 1-1,5 vnt./ 2 dl sutarkuotų be odelės obuolių
250 gr. / apie 3,3 dl. kvietinių miltų
200 gr. / 2 dl. šilto vandens
Viską sumaišyti didesniame stiklainyje su dangteliu.
Pamaišyti 1-2 kartus per dieną. Po 1-3 dienų pradeda gražiai burbuliuoti. Tai reiškia, kad raugas paruoštas maitinti.
4 tą dieną pamaitinti su 2 dl kvietinių miltų ir 1 dl drungno vandens.
5 dieną galima raugą užšaldyti mažomis porcijomis po 2 dl, ir išėmus tada kada reikia naudoti, galima statyti į šaldytuvą 5 ioms dienoms, po to nuėmus reikiamą kiekį pamaitinti, palikti kambaryje 1 dieną ir vėl statyti į šaldytuvą. Maitinant galima įdėti vėl šviežiai tarkuoto obuolio.
Dieną prieš kepimą išimti iš šaldytuvo ir pamaitinti.
![]() |
Pirma diena (tik ką sumaišytas) |
![]() |
Antra diena |
![]() |
Trečia diena |
![]() |
Ketvirta diena |
![]() |
Penkta diena (pamaitintas) |
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą