Ieškoti šiame dienoraštyje

2012 m. rugpjūčio 10 d., penktadienis

Lazanija

Reikes

1 kg jautienos faršo
3 svogūnai
4 skiltelės česnako
Sviesto arba aliejaus kepimui
2 indeliai (po 400 gr) sutrintų pomidorų
Oregano, baziliko, krapų
Juodūjų pipirų, druskos

Sūrio padažas

1 dl miltų
1,5 l pieno
4 dl tarkuoto sūrio
Truputis tarkuoto muskato riešuto

Įkaitinti orkaitę iki 225 laipsnių. Nulupti ir supjaustyti kubeliais svegūnus ir česnakus, juos pakepinti kelias minutes įkaitintame aliejuje arba svieste (aš mėgstu sviestą Gee). Sudėti mėsą, maišyti, kad išsiskirstytų mažais gabaliukais. Po kelių minučių sudėti pomidorų tyrę ir prieskonius, uždengus patroškinti 5 minutes.

Sūrio padažas. Mažiau nei pusę pieno sumaišyti su miltais, kai neliks gumuliukų supilti likusį pieną. Pastoviai maišant užvirinti ir pakaitinti 5 minutes. Sudėti prieskonius.

Į 30x40 cm skardą sluoksniuoti: pirmas sluoksnis mėsos padažo, toliau lazanijos lakštai, vėl mėsos padažas, sūrio padažas, lazanijos lakštai, mėsos padažas, sūrio padažas... Ir taip kol baigiasi visi padažai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą