Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. spalio 24 d., pirmadienis

Granola su sviestu ir medumi



Kvepia visi namai..

Reikės:
  • 6 dl avižinių dribsnių
  • 1 dl linų sėmenų
  • 1 dl kviečių sėlenų
  • 1 dl sezamo sėklų
  • 1 dl saulėgražų
  • 2 dl moliūgų sėklų
  • 1 dl kokoso drožlių
  • 1 dl lazdyno riešutų
  • 2 dl migdolų
  • 0,5 šaukštelio cinamono
  • 0,5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 50 gr sviesto
  • 1 dl medaus

Ijungti orkaitę nustačius 160 C.
Didelę kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
Ant viryklės uždėti dubenėlį su sviestu ir medumi ir po truputį kaitinti vis pamaišant iki išsilydys ir susijungs i vientisą masę.
Didesniame inde sumaišyti visus likusius produktus ir užpilti sirupu gautu iš medaus ir sviesto, gerai išmaišyti. Turi gautis kažkas panašaus į šlapią smėlį. Visa tai sukrėsti ant skardos su kepimo popieriumi ir šauti į įkaitintą orkaitę. Kas 10 - 15 min ištraukus pamaišyti. Kepti apie 40 min, kol gražiai paruduos. Atsargiai, neperkepkite!
Gerai atvėsinti. Galima įmaišyti džiovintų uogų: razinų, mėlynių, vyšnių, kokias tik mėgstate.
Guanasi traški ir labai skani granola. Valgom su pienu, jogurtu arba kefyru. Labai tinka valgant įsiberti šviežių ar šaldytų uogų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą