Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. spalio 24 d., pirmadienis

Greita, traški, grūdų duonelė


Besimokant švedų kalbos, pamaniau, jog pravers pasunkinti sau gyvenimą ir receptų žvalgytis švediškuose puslapiuose. Dviguba nauda: ir vienas kitas žodelis gal užsilieka, ir kokių šaunių receptų randu..
Pastebėjau vieną dalyką - jie viską daro daug paprasčiau. Ir tikrai nepasakyčiau jog prasčiau. O tai labai praverčia, kai virtuvei lieka vis mažiau ir mažiau laiko.
Pamėginkite ir jūs.

Reikės:
  • 2 dl kukuruzų miltų
  • 1 dl saulėgrąžų
  • 1 dl sezamo sėklų
  • 0,5 dl linų sėmenų
  • 0,5 šaukštelio rupios druskos
  • 0,5 dl tirpinto sviesto (arba mėgstamo, neintensyvaus skonio ir kvapo aliejaus)
  • 2,5 dl verdančio vandens

Sudėti visus ingridientus į dubenėlį ir užpilti verdančiu vandeniu. Gerai išmaišyti. Paskleisti ant skardos su kepimo popieriumi, šauti į 150 C įkaitintą orkaitę ir kepti 1 h.

Traški ir labai skani... Jokių mielių, ilgo kildinimo, produktus sumaišyti užtrunka 5 min.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą