Reikės:
- 1,5 kg moliūgo arba 800 gr. moliūgo tyrės
- 1 geltonas svogūnas
- 2 šaukšteliai alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštelis druskos
- 1 šaukštelis baltūjų pipirų
- 1 skiltelė česnako
- 5 dl vandens
- 1-2 dl grietinėlės, grietinės arba natūralaus jogurto
- Keli saliero stiebai
Moliūgą nulupti, supjaustyti nedideliais kubeliais ir įdėti į 170 C įkaitintą orkaitę 30 - 40 min. Atvėsinti ir sutrinti. Galima smulkintuvu, aš sutryniau tiesiog šakute. Taip paruoštą moliūga galima užšaldyti ir mėgautis patiekalais iš jo visą žiemą.
Svogūną ir česnaką nulupti, salierą nuplauti, viską supjaustyti kubeliais. Į didelį puodą ipilti šiek tiek aliejaus arba sviesto ir pakepinti supjaustytas daržoves, sudėti moliūgo masę, pakepinti kelias minutes maišant, po to supilti vandenį ir virti 15 min. Pagardinti druska ir piprais, truputi kario taip pat nepamaišys. Supilti grietinėlę, grietinę ar jogurtą ir pakaitinti šiek tiek. Arba įsidėti tiesia į lėkštę.Tiekti su skrudintomis moliūgų sėklomis ir balta arba gūdų duona. Ant viršaus galima patarkuoti parmezano.
Man ji pasirodė saldoka, bet gal tokia ir turi būti moliūgų sriuba..
Vyrui patiko. Turbūt skonio reikalas.
Receptas, kuriuo naudojausi.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą