Ieškoti šiame dienoraštyje

2012 m. gruodžio 3 d., pirmadienis

Neminkomos tešlos Ciabatta duoniukai

Nemėgstu minkyti, o ypač valyti apsimiltavusios virtuvės po to.. Šis receptas labai paprastas, tik reikia suplanuoti laiką, nes tešla kildinama ilgiau. Galima sumaišyti tešlą vakare, o ryte namai kvepės šviežiai kepta duona.
Ši forma patogi jei sumuštinius dedatės į darbą. O ir šiaip, smagiau ir traškiau.

Reikes:
10 dl miltų
5 dl vandens
1,5 šaukštelio druskos
25 g šviežių mielių
5 šaukštai aliejaus

1 decilitre vandens ištirpinti mieles po to supilti likusi vandenį, maišant dėti miltus, druską, aliejų. Tešla turi būti labai lipni, tačiau neskysta. Man kartais truputi trūksta miltų, galima 0,5 dl pridėti. Uždengti plastiku, pradurti kelias skylutes ir palikti 15-18 h. Po to išversti iš indo ant miltuoto paviršiaus, išspausti orą po truputį spaudžiant tešlą ir formuojant plokščią stačiakampį. Tada aštriu peiliu, arba geriausia peiliu skirtu picos pjaustymui, supjaustyti kvadratėliais. Priklausomai nuo norimo dydžio, gaunasi 8-12 ciabatta duoniukų. Juos sudėti į dvi kepimo formas, prieš tai išteptas aliejumi ir pabarstytas miltais (man patinka stambesni kukurūzų miltai). Tuomet palikti kambario temperatūroje 30-40 min. Duoniukus dėti i orkaitę įkaitintą iki 250 laipsnių 10 min. Po to sumažinti šilumą iki 200 laipsnių ir kepti dar 20 min. Ataušinti ant grotelių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą