Ir pas mus po truputį beldžiasi pavasaris..
Nors visai šalia dar plyti neištirpusio sniego plotai. Ir ežero ledas dar nepaleidžia.
Mėgstu mėlynes. Pašvietus pavasario saulutei gaminau ledus. Pirmą kartą pati. Gavosi tikrai skanūs, po to pirktinių nė nesinorėtų :) Ir nereikėjo jokių specialių priemonių ar įrangos. Tik rankinio plaktuvo (žinoma dar geriau elektrinis:), 2 stikainių, šaldymo kameros, šiokių tokių prioduktų ir šiek tiek laiko kol sustings.
Produktai:
Nors visai šalia dar plyti neištirpusio sniego plotai. Ir ežero ledas dar nepaleidžia.
Mėgstu mėlynes. Pašvietus pavasario saulutei gaminau ledus. Pirmą kartą pati. Gavosi tikrai skanūs, po to pirktinių nė nesinorėtų :) Ir nereikėjo jokių specialių priemonių ar įrangos. Tik rankinio plaktuvo (žinoma dar geriau elektrinis:), 2 stikainių, šaldymo kameros, šiokių tokių prioduktų ir šiek tiek laiko kol sustings.
Produktai:
- 200 ml grietinėlės
- 150 ml pieno
- 200 g šaldytų mėlynių
- 3 šaukštų cukaus (galima ir daugiau jei mėgstate saldžiai)
Mėlynes suberti į stiklainį, užpilti pienu ir maišyti kol pradės tirštėti nuo šalčio (apie 3-4 min), uogas šiek tiek sutrinti. Užsukus dangtelį dėti į šaldymo kamerą. Du kartus, kas pusvalanduką išimti ir gerai supurtyti, kad susimaišytų. Kiekis šiek tiek padidėja.
Atskirai išplakti grietinėlę su cukrumi (aš plakiau taip pat stiklainyje, padėjus ant sušaldytų vaisių maišelio, kad iš karto šaltų). Įdėti į šaldymo kamerą. Ir taip pat galima kelis kartus pamaišyti. Po valandos abi mases sumaišyti. įberti truputi nesutrintų uogų. Padėti šaldymo kameroje dar bent porai valandų.
Pienas su mėlynėmis |
Grietinėlė plakama ant sušalusių vaisių maišelio |
Patarimas: 10-15 min prieš valgant reikia išimti iš šaldytuvo, kitaip bus labai kieti ir sunkiai padalinsite.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą