Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. balandžio 9 d., šeštadienis

Avižiniai sausainiai su riešutais



Kartais, kaip greitai taip ir netikėtai užsinoriu kažko "skanaus". Ir būtent tada, namuose nė su žiburiu nieko panašaus nerasi.
Tuomet labai tinka šie sausainukai. Pasigamina labai paprastai, o produktai - tokie kokių dažniausiai netrūksta namuose.

Norint iškepti apie 20 vnt. sausainukų (kiekis gali kisti priklausomai nuo to kokio dydžio padarysite),
reikės:
  • 1 stiklinės avižinių dribsnių
  • 4 šaukštų miltų
  • 4 šaukštų cukraus (arba medaus)
  • pora saujelių susmulkintų riešutų (dėjau graikiškus ir anakardžio)
  • saujelė lukštentų saulėgražų
  • 1 kiaušinis
  • 2 šaukštai grietinės
  • 100 g. tirpinto sviesto
  • 1 šaukštelis sodos (be kaupo)
  • truputis cinamono (galima ir nedėti)
  • truputis tarkuoto muskato riešuto (galima ir be jo)
  • truputis druskos
Ingridientai dažnai kinta pagal tai kas yra šaldytuve:)

Sviestą padėti tirpintis.
Tuo tarpu inde sumaišyti sausus produktus, prieskonius, sodą sumaišyti su grietine - "užgesinti". 
Aš riešutus susmulkinu subėrus juos ant pjaustymo lentelės uždedu didelį plokščią pelį ir spaudžiu iš viršaus. Tada jie taip gražiai sutrupa.
Įjungti orkaitę kaisti iki 190 laipsnių.
Į avižinių dribsnių, miltų, riešutų, saulėgražų, cukraus ir prieskonių (jei naudojate) mišinį supilti tirpintą sviestą, išmaišyti, įmušti kiaušinį, tuomet sudėti grietinę su soda viską dar kartą sumaišyti ir šaukštu dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, paliekant tarpelius. Pašauti į įkaitusią orkaitę, kepti 25-30 min. kol paruduos paviršius.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą