Kartais, kaip greitai taip ir netikėtai užsinoriu kažko "skanaus". Ir būtent tada, namuose nė su žiburiu nieko panašaus nerasi.
Tuomet labai tinka šie sausainukai. Pasigamina labai paprastai, o produktai - tokie kokių dažniausiai netrūksta namuose.
Norint iškepti apie 20 vnt. sausainukų (kiekis gali kisti priklausomai nuo to kokio dydžio padarysite),
reikės:
- 1 stiklinės avižinių dribsnių
- 4 šaukštų miltų
- 4 šaukštų cukraus (arba medaus)
- pora saujelių susmulkintų riešutų (dėjau graikiškus ir anakardžio)
- saujelė lukštentų saulėgražų
- 1 kiaušinis
- 2 šaukštai grietinės
- 100 g. tirpinto sviesto
- 1 šaukštelis sodos (be kaupo)
- truputis cinamono (galima ir nedėti)
- truputis tarkuoto muskato riešuto (galima ir be jo)
- truputis druskos
Ingridientai dažnai kinta pagal tai kas yra šaldytuve:)
Sviestą padėti tirpintis.
Sviestą padėti tirpintis.
Tuo tarpu inde sumaišyti sausus produktus, prieskonius, sodą sumaišyti su grietine - "užgesinti".
Aš riešutus susmulkinu subėrus juos ant pjaustymo lentelės uždedu didelį plokščią pelį ir spaudžiu iš viršaus. Tada jie taip gražiai sutrupa.
Įjungti orkaitę kaisti iki 190 laipsnių.
Į avižinių dribsnių, miltų, riešutų, saulėgražų, cukraus ir prieskonių (jei naudojate) mišinį supilti tirpintą sviestą, išmaišyti, įmušti kiaušinį, tuomet sudėti grietinę su soda viską dar kartą sumaišyti ir šaukštu dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, paliekant tarpelius. Pašauti į įkaitusią orkaitę, kepti 25-30 min. kol paruduos paviršius.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą