Nors ežeras dar užsiklojęs ledo sluoksniu, nenoriai saulės spindulius į save įsileidžia.
Po vakarykščio didžiulio vėjo ir išnešiotų daiktų (kai kam ir stogų) Mūsų Miške pakankamai ramu, saulė žaidžia medžių viršūnėse, lengvas, šiltokas, pavasariu dvelkentis vėjas šiek tiek judina šakas ir palengva stumia pilkšvus debesis žydru dangumi.
Gaminu vištienos "kišenes". Paskutiniu metu laibai norisi špinatų. Niekada nebuvau didelė jų gerbėja, o dabar taip skanu.
Reikės:
- 2 vištos krūtinėlės (na, vienos vištos :)
- 1 galvutė svogūno
- 2 skiltelės česnako
- 3 saliero stiebai
- 200 g špinatų
- 200 g minkšto panyro
- 100 g fermentinio sūrio (galima ir daugiau, pagal skonį)
- petražolių
- kelių žiupsnelių druskos
- truputį šviežiai maltų juodųjų pipirų (galima ir paprasų)
- keli žiupsneliai parmezano (aš naudojau Džiugą)
Padažui: šiek tiek grietinėlės
Garnyrui: cukinija
Vištieną skersai įpjauti, bet ne iki galo ir tik iš vienos pusės (kaip matote pavaikslėlyje - būtų iš apačios) padaryti tokią skylę, kad gautūsi kaip kišenė. Apibarstyti druska ir pipirais iš viršaus ir šiek tiek įtrinti iš vidaus. Palikti pasimarinuoti kol gaminsite įdarą.
Jei naudojate šviežius špinatus - šiek tiek pavirti, gerai nusausinti ir smulkiai supjaustyti.
Jei šaldytus, paruošti pagal pakuotės nurodymus, gerai nusausinti, nuspausti vandenį jei stambesni - supjaustyti.
Salierus supjaustyti kubeliais.
Panyrą šiek tiek pertrinti šakute.
Petražoles supjaustyti.
Fermentinį sūrį supjaustyti smulkiais kubeliais arba sutarkuoti stambesne trintuve.
Keptuvėje pakepinti svogūną iki auksinės spalvos, sudėti smulkiai supjaustytą česnaką, dar šiek tiek pakepti.
Į špinatus dėti pjaustytus salierus, panyrą, šiek tiek pravėsusius kepintus svogūnus su česnakais. Pabaigoje įbetri parmezaną, kubelias pjaustytą arba tarkuotą fermentinį sūrį, pjaustytas petražoles, druską ir pipirus.
Visą šią masę dėti į "kišenes", kurias pagaminot iš vištienos krūtinėlės. Gerai prikišti, pilnas. Galą sudaigstyti mediniu pagaliuku.
Patarimas: Jei neišėjo padaryti gražios kišenės, prasidūrė kur nors nereikalinga skylutė - nieko tokio, tą skylutę tap pat galima uždaryti mediniu pagaliuku.
Jei tingite žaisti su kišene - taip pat galima įpjauti įstrižai per visą gabaliuką, taip, kad atsiverstų kaip knyga, į vidurį paskirstyti įdaro ir susukti suktinuką, galiuką ir šonus uždaugstant mediniu pagaliuku. Vištiena labai gerai išlaiko įdarą viduje.
Įkaitinti šiek tiek aliejaus keptuvėje ir sudėti vištieną, apkepti po pora minučių iš visų pusių kol gražiai paruduos.
Tuo tarpu įkaitinti orkaitę iki 220 laipsnių. Cukiniją supjaustyti riekelėmis, išdėlioti ant folija išklotos skardos, pabarstyti druska ir pipirais. Ant viršaus dėti kepsnelius, šiek tiek apkloti iš viršaus ir kepti 30 min, po to atidengti ir pakepti dar 10 min.
Tuo tarpu įkaitinti orkaitę iki 220 laipsnių. Cukiniją supjaustyti riekelėmis, išdėlioti ant folija išklotos skardos, pabarstyti druska ir pipirais. Ant viršaus dėti kepsnelius, šiek tiek apkloti iš viršaus ir kepti 30 min, po to atidengti ir pakepti dar 10 min.
Kol kepa pasigaminkite padažą. Į tą pačią keptuvę (neišplaukite po to kai apkepsite vištieną, ten pasilieka labai tinkantis padažui apskrudusios mėsytės skonis ir kvapas) įpilkite grietinėlės (tiek kiek norite padažo) ir pavirinkite ant silpnos ugnies, pamaišant apie 10 min. Paprastai jau prieskonių dėti nebereikia, puikiai visko užtenka. Jei per daug sutirštėja galima dapilti vandens arba pasukų likusių nuo panyro gamybos.
Ganasi minkšti, atpjovus po truputį išbėba išsilydęs sūris. Gražiai ir pikantiškai atrodo, žalia spalva suteikia žaismingumo.
Garnyrui manau tiktų ir ryžiai, bulvės ar kitokios daržovės. Kadangi gaminau vakarienei, norėjosi šiek tiek lengvesnio garnyro - pasirinkau cukiniją.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą