Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. gegužės 1 d., sekmadienis

Naminis pomidorų padažas

Gal ir savaime suprantamas, bet man buvo atradimas. Mėginau ir pati nesitikėjau jog taip paprasatai pasigamins ir gausis toks skanus.

Tokiam indeliui, apie 200 ml reikės:

  • 3 didelių sunokusių pomidorų
  • 5 skiltelių česnako
  • žiupsnelis baziliko (dėjau džiovintą, bet su šviežiu turėtų būti dar skaniau)
  • druskos
  • sugrūstų juodūjų pipirų
  • šlakelis aliejaus česnako pakepinimui
Truputį pakepinti česnaką aliejuje. Pomidorus užpilti verdančiu vandeniu, pabadyti peilio galiuku kol nusiners odelė. Supjaustyti kubeliais ir suberti pas česnakus. Suberti prieskonius, patroškinti apie 10 min, kol truputi išgaruos vanduo. Gavosi kaip tikras pomidoru padažas, tik be jokių nereikalingų priedų. Skanumėlis :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą