Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. gegužės 5 d., ketvirtadienis

Polenta. Itališka kukurūzų duona

Pamėgom šią duoną. Traški, labai tinka prie sriubos ar sultinio.

Tai vienas iš gamybos būdų. Paprastesnis.

Reikės:

  • 1 stiklinė stambaus malimo kukurūzų miltų (Polentos)
  • 2 stiklinės verdančio vandens
  • žiubsnelis druskos

Polentą suberti į dubenėlį, maišant po truputį pilti verdantį vandenį. Turi gautis tiršta masė.

Tuo tarpu įkaitinti keptuvę su keliais šaukštais aliejaus. Sukrėsti polentą, gražiai išlyginti, ir stengtis, kad neužtikštų aliejaus ant rankų. Per viduriuką padaryti skylutę, iš kraštų pasemti apiejaus ir į ją įpilti, kad skrustų ir iš viduriuko.

Ant vidutinio kaitrumo kepti po 12-14 min iš kiekvienos pusės, kol gražiai paruduos.
Apversti sunkoka, jei iš didesnio kiekio gaminsite. Aš bandžiau taip: susiradau tokio dydžio lėkštę kaip keptuvė, pasiimiau dar vieną dubenėlį, atsargiai virš jo lenkiau keptuvę, kol išbėgo riebalai, tuomet duoną išstūmiau į lėkštę (apskrudusia dalimi į apačią), o lėkštę apverčiau į keptuvę (gavosi nekepusia puse į apačią:) ir supyliau atgal aliejų. Na, gal ir atrodo sudėtingai, bet tikrai nėra.
O galite apvesti taip kaip mokate.
Iškepus iškelti ant servetėlės, kad sugertų riebalų perteklių.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą