Palandžiojau internete, prisirinkau patarimų ir pasisėmiau minčių, tada jas sudėjau su tuo ką radau šaldytuve ir gavau mikštą, sultingą keptą viščiuką.. Visi kas valgė gyrė.
Reikės:
- 1 viščiuko (mano svėrė apie 1 kg)
- 1 svogūno
- 1 morkos
- 200 gr špinatų (aš dėjau šaldytus)
- 2 šaukštai sviesto
- druskos ir pipirų
- truputis sojos padažo
- šlakelis aliejaus
- 4 skiltelių česnako
Iš aliejaus, sojos padažo, pusės šaukštelio druskos, pipirų, išspausto česnako padaryti padažą ir juo ištrinti viščiuką (ir vidų). Palikti truputį pasimarinuoti. Tuo tarpu pasidaryti įdarą. Pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną ir morką su trupučiu sviesto, sudėti špinatus ir pakepinti kol truputį nugaruos drėgmė.
Dėti įdarą į viščiuko vidų ir uždygsniuoti mediniu smeigtuku, kad kepant neišbėgtų.
Šalia pridėjau mažyčių bulvyčių ir pusiau perpjautų, išimtomis sėklomis obuolių.
Orkaitę įkaitinti iki 190 C ir kepti apie 1 h. likus 15 min, apverčiau, tuomet gražiai parudavo ir kita pusė.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą