Labai greita ir skanu. Pavadinimą sugalvojo vyras :)
Reikės:
- 200 gr. maltos mėsos
- 1 didesnis svogūnas
- 3 skiltelės česnako
- 1 kiaušinis
- druskos, pipirų
- Keli šaukštai grietinės
- Keli kopūsto lapai
- Truputis tarkuoto fermentinio sūrio
Foliją susiplėšyti kvadratais (folijos kvadratų dydis priklauso nuo to kokio dyžio darysite suktinukus).
Orkaitę įkaitinti iki 190 C.
Į mėsą sudėti susmulkintą svogūną, česnaką, kiaušinį, prieskonius. Galima įdėti truputį virtų ryžių. Viską gerai sumaišyti. Imti rutuliuką mėsos, išploti ant delno, į vidų dėti tarkuoto sūrio, užlengti ir uzspausti kraštus. Dėti ant kopūsto lapo po du tokius rutuliukus, užbarstyti fermentiniu sūriu, įdėti pusę šaukštelio grietinės, gražiai, lengvai užspausti folijos kraštus.
Taip pasielgti su visa mėsa ir kopūstų lapais. Galima ant viršaus uždėti pomidoro riekelę.
Šauti į įkaitintą orkaitę ir pamiršti 40 min.
Į lėkštes dėti su visa folija, truputį pradarius iš viršaus. Kepant kopūstas "apsikabina" mėsą, gaunasi kaip tikras balandėlis:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą