Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. lapkričio 25 d., penktadienis

"Tabouleh" libanietiškos salotos


Lankau švedų kalbos kursus. Ten susirinkę žmonės iš įvairiausių pasaulio kampelių. Čilės, Pakistano, Egipto, Bosnijos, Indijos, Libano, ir žinoma Lenkijos, Rusijos bei daugelio kitų.
Už šį receptą dėkoju Alia'ai iš Libano :) Tack, Alia, för ett mycket bra recept :)

Reikės:
  • Gero kuokšto petražolių (supjausčius gavosi apie 4 dl)
  • 1 nemažas svogūnas
  • 4 pomidorai
  • 0,5 ilgo agurko
  • 1 dl bulgur (kietos kvietinės suskaldytos kruopos)
  • 0,5 citrinos sulčių
  • 0,5 šaukštelio druskos 
  • juodųjų pipirų
  • 2 šaukštai šalto spaudimo alyvuogių (arba kitokio mėgstamo) aliejaus. Ne visada dedu, man skaniau be aliejaus.
  • Salotų lapų (nebūtinai)
Bulgur dažniausiai būna jau termiškai apdorotas prieš supakuojant ir parduodant, todėl aš jo neverdu. Kelis kartus perplaunu drungnu vandeniu, užpilu tiek vandens, kad apsemtų ir palieku porai valandų.Gaunasi labai birios. Galima virti taip kaip nurodyta ant pakuotės.
Visus ingridientus smulkiai sukapoti, sudėti išbrinkusį arba išvirtą ir atvėsintą burgull, prieskonius, citrinos sultis, aliejų ir išmaišyti.
Libane jie valgo su tokiomis pailgomis salotomis vietoj šaukšto.
Labai skanios salotos. Ir kitą dieną būna geros, bulgur sugeria daržovių sultis, todėl "nepavandeniuoja".

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą