Braškių sezonas jau i pabaigą, pasimegaukime paskutinėmis uogomis.
Kepiau sūrio tortukus-keksiukus su braškėmis ir mėlynėmis, kurias rinkau šalia esančiame miške. Mini cheesecake. Gavosi skanučiai, minkštučiai, o dar tos braškės.. Viskas buvo kaip tik.
Reikės:
sūrio masei
400 gr. varškės (aš, kaip visada vietoj jos dėjau panyrą, kaip jį pasigaminti rasite čia).
2 šaukštai grietinės
2 kiaušiniai
0,5 stiklinės cukraus
0,5 šaukšto krakmolo
2-3 šaukštai citrinos sulčių
nutarkuota citrinos žievelė
viršutiniam sluokniui
100 gr. varškės
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas grietinės
truputis vanilės
Braškių
Saujelė mėlynių
biskvitui
2 kiaušiniai
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai miltų
žiubsnelis druskos
Pirmiausia reikia pasiruošti biskvitą(galima išsikepti iš anksto):
Labai gerai, mikseriu išplakti kiaušinius su cukrumi ir druska (apie 4 min), ir po truputi įmaišyti persijotus miltus. Tuo tarpu orkaitę įkaitinti iki 180 C.
Ant kepimo popieriaus nestorai išlieti sumaišytą tešlą, šaukštu palyginti paviršių.
Šauti į įkaitintą orkaitę ir kepti kol lengvai paruduos paviršius, apie 12-15 min. Atsargiai, neperkepkite!
Tuo tarpu, kai biskvitas kepa, pasidaryti sūrio masę:
trynius išplakti su cukrumi iki baltumo. Varškę pertrinti per sietelį arba blenderiu, tuomet sumaišyti su tryniais, citrinos sultimis, žievele ir krakmolu. Baltymus išplakti iki standžių putų, atsargiai įmaišyti į bendrą masę.
Iškepusį biskvitą pravėsinti. Susirasti apvalią formelę, stiklinaitę, ar kažką panašaus dydžio į Jūsų keksiukų formelių dugną. Išpjauti apskritimus, jei per storas gavosi biskvitas, galima įstrižai jį padalinti, kad iš vieno gautumėte du apskritimus.
Biskvito rutuliuką dėti i keksiuko formelę ir užlieti surio mase, dėti į 200 C įkaitintą orkaitę 20-25 min, kol lengvai paruoduos viršus. Labai svarbu neperkepti.
Viršutiniam sluksniui skirtus ingidientus gerai pertrinti, suplakti. Masė turi gautis tirštos grietinės tirštumo, cukrus ištirpti.
Ant iškepusių ir pravėsusių keksiukų dėti po šaukštą suplakto kremo, papuošti braškėmis ir mėlynėmis.
Kepiau sūrio tortukus-keksiukus su braškėmis ir mėlynėmis, kurias rinkau šalia esančiame miške. Mini cheesecake. Gavosi skanučiai, minkštučiai, o dar tos braškės.. Viskas buvo kaip tik.
Reikės:
sūrio masei
400 gr. varškės (aš, kaip visada vietoj jos dėjau panyrą, kaip jį pasigaminti rasite čia).
2 šaukštai grietinės
2 kiaušiniai
0,5 stiklinės cukraus
0,5 šaukšto krakmolo
2-3 šaukštai citrinos sulčių
nutarkuota citrinos žievelė
viršutiniam sluokniui
100 gr. varškės
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas grietinės
truputis vanilės
Braškių
Saujelė mėlynių
biskvitui
2 kiaušiniai
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai miltų
žiubsnelis druskos
Pirmiausia reikia pasiruošti biskvitą(galima išsikepti iš anksto):
Labai gerai, mikseriu išplakti kiaušinius su cukrumi ir druska (apie 4 min), ir po truputi įmaišyti persijotus miltus. Tuo tarpu orkaitę įkaitinti iki 180 C.
Ant kepimo popieriaus nestorai išlieti sumaišytą tešlą, šaukštu palyginti paviršių.
Šauti į įkaitintą orkaitę ir kepti kol lengvai paruduos paviršius, apie 12-15 min. Atsargiai, neperkepkite!
Tuo tarpu, kai biskvitas kepa, pasidaryti sūrio masę:
trynius išplakti su cukrumi iki baltumo. Varškę pertrinti per sietelį arba blenderiu, tuomet sumaišyti su tryniais, citrinos sultimis, žievele ir krakmolu. Baltymus išplakti iki standžių putų, atsargiai įmaišyti į bendrą masę.
Iškepusį biskvitą pravėsinti. Susirasti apvalią formelę, stiklinaitę, ar kažką panašaus dydžio į Jūsų keksiukų formelių dugną. Išpjauti apskritimus, jei per storas gavosi biskvitas, galima įstrižai jį padalinti, kad iš vieno gautumėte du apskritimus.
Biskvito rutuliuką dėti i keksiuko formelę ir užlieti surio mase, dėti į 200 C įkaitintą orkaitę 20-25 min, kol lengvai paruoduos viršus. Labai svarbu neperkepti.
Viršutiniam sluksniui skirtus ingidientus gerai pertrinti, suplakti. Masė turi gautis tirštos grietinės tirštumo, cukrus ištirpti.
Ant iškepusių ir pravėsusių keksiukų dėti po šaukštą suplakto kremo, papuošti braškėmis ir mėlynėmis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą